Sunday 24 January 2010

Φωτογραφία κιρκιριού κοντα στο Ντουραχάνι της Παμβώτιδας



Μια ωραία φωτογραφία ενός αρσενικού κιρκιριού κοντά στην θέση Ντουραχάνι της Παμβώτιδας.Η φωτο τραβήχτηκε νωρις το πρωί και με πολύ κρύο.Είχα ξυλιάσει!!!!!
Την ίδια μέρα(20/01/10) καταμέτρησα 7 καλαμόκιρκους, που πετούσαν από πάνω μου και αρκετά σφυριχτάρια και φαλαρίδες.

2 comments:

  1. Άψογη φωτογραφία, χαλάλι το κρύο..

    Περισσότερα για το κιρκίρι (Anas crecca) διάβασα Εδώ, από όπου προκύπτει ότι είναι χειμερινός επισκέπτης της Παμβώτιδας.

    Ενδεχομένως αξίζει να ανοίξουμε το blog σε όλους, ανεβάζοντας ενδεικτικές φωτογραφίες των πουλιών της περιοχής, μαζί και με πληροφορίες και παραπομπές.

    Έτσι θα έρθουν και νέοι φίλοι, και οι αδαείς με τα πουλιά όπως εγώ θα ενημερωνόμαστε σιγά σιγά από το blog, και βλέποντας τις φωτογραφίες θα παροτρυνόμαστε να πραγματοποιούμε επισκέψεις αναγνώρισης και παρατήρησης πουλιών στο ύπαιθρο.

    Οι χθεσινή εξόρμηση για τις μεοσοχειμωνιάτικη καταγραφή ήταν πολύ χρήσιμη για εμένα καθώς είδα πουλιά της Παμβώτιδας που δεν είχα δει ποτέ μου, και χάρη σε εσένα και τον Ρήγα έμαθα και ποιο είναι το καθένα.

    Τέλος σου προτείνω να βάλεις ως label στο post «κιρκίρι» ώστε μελλοντικά να ανατρέχουμε εύκολα στα post για κάθε είδος !!

    ReplyDelete
  2. Thanks ρε συ για τα καλά σου σχόλια!

    Καλή ιδέα να το ανοίξουμε.Κατά καιρούς θα ανεβάζω φώτο για αναγνώριση,ευαισθητοποίηση και όχι μόνο.

    Μέσα στην βδομάδα λέω να περπατήσω τον ποδηλατόδρομο ή το ανάχωμα Πέραμα-Αμφιθέα για παρατήρηση.Αν θες πάμε μαζί για να κάνεις και καταμέτρηση στην περιοχή σου.Θα βγάλω σχετική δημοσίευση στο blog όταν είναι.

    ReplyDelete